ar-bloggen

Alla inlägg den 6 juli 2015

Av Maria Pihl - 6 juli 2015 19:46

Idag är min sista dag här hos Celina och imorgon bitti styr jag och Bröta kosan hemåt igen, efter en härlig månad full av akademisk ridkonst. Igår fick jag min sista lektion och den var väl inget att hänga i julgranen precis. Sista lektionen vill man ju alltid visa hur mycket man lärt sig men då blir det lätt att man spänner sig istället och så går det inte så bra. Vi hade dock fina moment igår men det var väl inte något av de bättre passen vi gjort här. Spelar ingen roll heller för den delen.


Vi fick dock lite matnyttigt med oss även från gårdagens lektion. Nu kommer jag säga en självklarhet och det är att jag lärde mig att jag måste rida i varje steg. Det låter så urbota dumt att skriva det för det är på något sätt så självklart att man måste rida när man rider. Men det är väldigt lätt att bli passiv och bara följa med hästen och inte rida, utan istället sitta och tänka på att man sitter rätt och att känna efter vad hästen gör. Ja det ska man också göra men samtidigt måste man agera efter vad man känner. Igår red jag en sluta där jag verkligen red i varje steg. Det är oerhört små korrigeringar man gör förstås men det var en riktigt häftigt känsla. I en annan sluta kände jag hur vi först började slutan utan inner bakben. I min egen kropp kändes des som om slutarörelsen stoppades i min mage och inte gick igenom mig upp till axeln och hästen kändes inte så mjuk. Jag jobbade med att få rätt på inner bakben och när vi fick det var det en helt annan känsla i slutan. Det var som en mjuk våg som bar mig framåt och rörelsen gick igenom hela min kropp.


I morse innan träningen startade tränade jag ett eget pass med Bröta. Jag fick till den där känslan av att rida i varje steg igen, men bara i slutan. I öppnan hade jag svårare för att få in den känslan så där får jag jobba vidare. Jag märkte även när jag tappat inner bakben i slutan och kunde få det på plats och få den där mjuka vågkänslan igen. Härligt! Dessutom fick jag en riktigt fin trav i vänster varv där jag verkligen hade Bröta i min sits. Vi har tydligen bytt mjukt varv igen för höger varv var inte lika bra som vänster varv idag.


Ja, det här har varit en helt fantastisk månad och jag kan lugnt säga att detta måste jag göra igen!

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards