ar-bloggen

Alla inlägg den 19 augusti 2016

Av Maria Pihl - 19 augusti 2016 13:19

Under två dagar har nu Bröta och jag jobbat från marken, lite groundwork men framförallt med longering. Vi har jobbat med att flytta bogarna och med ”dragläget”, dvs att få Bröta i min tyngdpunkt och genom att förflytta den fram och bak få Bröta att kliva på framåt eller samla upp sig lite. Vänster varv såg fint ut i både skritt och trav men i högervarvet ville hon lägga sig en aning på ytter bog så jag fick jobba med att flytta den ordentligt både ut och in. När hon hängde lite på ytterbogen ville dessutom ställningen inte riktigt gå igenom, men så fort jag fick bogen på plats så kom ställningen och mjukheten i hela hästen.


Det riktigt spännande arbetet kom i galopp. Den som följt bloggen ett tag vet ju att Bröta gärna kör på i tempo fett ös medvetslös när det gäller galoppen, men vi har jobbat på den under sommaren. Jag fattade galopp och hade koll på min egen tyngdpunkt och sedan jobbade jag med dragläget i galoppen. Jag utgick från den hastighet hon själv valde, sedan manade jag fram henne genom att ta fram min egen tyngdpunkt och efter några steg samlade jag upp min tyngdpunkt och även Brötas och fick lite lugnare galopp. Igår var det ganska vilt och vackert men idag började hon lyssna riktigt fint på dragläget även i galoppen, och det blev en riktigt bra galopp till slut. Detta efter bara två dagars fokus på draglägets verkan. Jättekul!

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards