ar-bloggen

Alla inlägg den 4 april 2014

Av Maria Pihl - 4 april 2014 16:44

Då närmar sig slutet på min första vecka här på Gotlands ridakademi. Jag kan bara säga att det är så fantastiskt och underbart att äntligen vara tillbaka. Jag springer runt med ett fånigt leende mest hela tiden. Det är lite nya rutiner, lite nya hästar och lite nya ansikten men det mesta känner jag igen och jag börjar så smått komma in i arbetsgången nu. Det är morgonfodring, intag av hästar, stallskötsel och därefter ska hästarna borstas så de är rena och fina när Hanna och Celina ska träna. Sen ska hästarna tillbaka till sina hagar, det ska mockas i några hagar, mer fodring osv.


Dessutom får vi praktikanter lektioner tre gånger i veckan. Min första lektion var ingen lektion utan mer att jag skulle visa vad vi har sysslat med sedan vi sågs senast. Både Bröta och jag var var lite spända så det blev inte mycket till arbete utan vi fick fokusera på att hitta lugnet och vår mentala koppling. Men Celina sa att trots spänningarna kan man se att Bröta fått ett bättre steg och muskler på rätt ställe. Kul!


Dagen efter hade vi vår första riktiga lektion och vi jobbade i groundwork. Nu ska det börja finliras så nu måste jag fokusera mer på hålla bakbenen på plats in under tyngdpunkten hela tiden så att de inte far iväg och att hålla höftrotationen så att Bröta inte slänger iväg höften uppåt. Den ska ju fram och ned!  Här finns det att jobba på för ännu mer kvalitet!


De kommande två veckorna är Celina utomlands och håller lektioner och då får vi lektioner av Hanna så då ska det jobbas på sitsen minsann!

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards