ar-bloggen

Alla inlägg den 19 april 2014

Av Maria Pihl - 19 april 2014 12:26

I torsdags hade vi ett balanspunktsmaraton som var oerhört lärorikt. Detta var en del i vår sitsutbildning och vi jobbade enbart från marken. Precis som när vi skulle hitta balanspunkten med de mänskliga hästarna skulle vi nu göra det med riktiga hästar. Vi tog in fyra hästar med kapson i ridhuset och vi fick testa alla hästar och se hur vi hittade balanspunkten. När man är i balanspunkten står hästen med lika mycket vikt på alla fyra ben och det är lätt att flytta den lite framåt, lite bakåt och åt sidorna. Det är detta vi gör i den skolade halten och det ingår nu i gruondwork-testet.


Det var oerhört lärorikt att få pröva olika hästar och jag tror att min respekt för den unika hästindividen bara ökar och ökar. Jag kan inte komma in och domdera över en individ som överhuvudtaget inte känner mig utan jag gick in mjukt, med full mental närvaro och började fråga hästen om jag fick arbeta med den. Därefter försöker jag mjukt flytta fram och tillbaka för att hitta balanspunkten och därefter lite åt sidorna. Efter arbetet tackade jag hästarna för samarbetet. Mycket lärorikt att få känna på olika hästar med olika kroppskonstitution och olika sätt att normalt stå på. En del hängde mer på bogarna och då måste man flytta bak dem så att de börjar stå på alla ben. Det viktiga är att om det inte är lätt att flytta hästen så har du inte hittat balanspunkten.


Jag har haft lite problem med att hitta balanspunkten med Bröta men efter att ha jobbat med de andra hästarna var det ganska lätt att hitta den och vi kunde "dansa" runt fram, bak och åt sidorna. Bröta är ju väldigt känslig där och flyttar i princip för min kropp bara vi är i balanspunkten. Väldigt lärorikt!

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards