ar-bloggen

Alla inlägg under december 2013

Av Maria Pihl - 14 december 2013 13:52

Idag satt jag upp på Bröta igen för första gången efter kiropraktiken. Wow! Vilken skillnad det var... Kiropraktorn kunde verkligen sin sak för här har det hänt otroliga saker!


Jag började i vänster varv eftersom det är det lätta och det gick fint. Därefter bytte jag varv och ställning och bröstkorgsrotation gick alldeles utmärkt. Det som jag tidigare behövt jobba så för bara fungerade idag. Ställning - check, bröstkorgsrotation - check.


Efter några minuter fick hästarna i hagen utanför spel och började tokgaloppera. Det gjorde Bröta lite spänd och det lustiga härefter var att jag kunde få Bröta lugn i höger varv men inte i vänster varv. Helt plötsligt var det jobbiga högervarvet det bättre!!! Jag minns att i somras när jag red en lektion för Hanna fick jag några alldeles underbara steg i just höger varv och Hanna sa att det varvet kan nog så småningom bli det bättre varvet och just idag var det definitivt så. Tiden får väl utvisa hur det blir men det här ridpasset gav ett riktigt underbart besked. En härlig, lite tidig julklapp!



Av Maria Pihl - 11 december 2013 19:50

Bröta är behandlad och jag är behandlad och vi har nu vilat några dagar. Idag smög vi igång lite lätt med groundwork. Det verkar som om Brötas behandling har gett effekt för det där högra bakbenet som farit runt var på plats där det skulle. När jag sitter upp och rider igen får jag väl definitivt kvitto på om det är helt bra eller inte, för då märker jag så tydligt hur bröstkorgsrotationen blir och hur Bröta kan forma sig runt min sits. Jag insåg att jag själv fortfarande är lite öm i ryggen så jag kommer nog vänta ytterligare några dagar innan jag sitter upp, men lite stilla jobb från marken ska nog gå bra.



Av Maria Pihl - 8 december 2013 17:58

Julhästcafe 16 december

Nu är det återigen tid för ett av de populära hästcafeerna på Chalmers. Denna gång kommer cafet ha en mer internationell prägel då en av föreläsarna är vår Australienska samarbetsforskare Lesley Hawson. Lesley forskar bland annat vilka signaler vi som ryttare ger hästen.
 
Talare
Lena Svendenius, Universitetsadjunkt, SLU, Skara,              Forskningskompetens inom häst på SLU i Skara
Johan Rohlén, Doktorand, Göteborgs Universitet                  3D-printerns funktion och möjligheter
Lesley Hawson, PhD, University of Sydney, Australia             Signaler mellan ryttare och häst
 
Moderator är Petra Andersson. 
Cafet kommer delvis att hållas på engelska. 
Tid: 17:30-20:00
Plats: Sal KE i Kemihuset, Chalmers
 

Av Maria Pihl - 7 december 2013 18:35

Idag fick jag äntligen ut en kiropraktor till Bröta. Inte oväntat hade hon problem i bakkärran. Hon var känslig på båda sidor i korset och på höger sida var ischiasnerven i kläm. Hon hade dessutom en låsning i nacken på höger sida. Smärtor pga att ischiasnerven är i kläm kan bli bättre med träning enligt kiropraktorn, men uppenbart har långa transporter triggat smärtan. Det förklarar varför Brötas högra varv blev sämre när jag kom hem efter gotland och sämre förra helgen under kursen... Stackars lilla Bröta!


Nu är jag bara arg på mig själv för att jag lät den kiropraktor jag först tänkt ta ut ställa in gång på gång på gång tills det slutligen inte alls blev av. Hade jag inte gjort detta hade Bröta fått behandling redan i september/oktober och inte december! Jaja, nu har jag förhoppningsvis lärt mig något, att lyssna på Bröta och att inte någon behandlare är värd att vänta månader på...

Av Maria Pihl - 7 december 2013 12:23

När jag precis var inne på bloggen ploppade det upp en hemsk reklam, där sex såldes.


Jag är TOTALT EMOT detta och blev så j***a förbannad! Sån s**t ska bara inte finnas på min blogg! Jag har omedelbart kontaktat supporten för bloggplatsen och bett dem ta bort det och aldrig mer lägga upp sådan reklam på min blogg. Händer det en gång till så flyttar jag bloggen omedelbums! Om ni kära läsare ser sådan reklam någon gång får ni gärna meddela mig för det ställer jag inte upp på! Man ska inte behöva se sådant när man vill läsa om akademisk ridkonst, eller oavsett vad man gör! FY F*N!!!!! *arg*

Av Maria Pihl - 5 december 2013 18:07

Idag skulle det återigen bli storm så jag for snabbt till stallet och kollade Bröta och mockade i lösdriften. Men väl på plats kändes det väldigt lugnt för att vara storm, faktiskt nästan ingen blåst alls. Var det återigen stormen som kom av sig, precis som det var häromveckan? Hör jag någon ropa varg därborta? ;)

Av Maria Pihl - 4 december 2013 20:51


Under helgens ridlektioner var Brötas högersida återigen betydligt värre. Den var stel och det gick inte att få till rotationen i bröstkorgen ordentligt. Höger bakben ville inte bära ordentligt. Hemma har jag tyckt att högersidan blivit ganska bra och att det inte varit så stor skillnad mellan varven. Resan till Malmö tog 4-5 timmar och Brötas högersida, speciellt bakbenet, blev dåligt. När jag åkte till Gotland i maj kom jag med en häst som vägrade böja till höger och arbeta med bakbenet, betydligt värre än hon varit hemma, och när jag kom tillbaka till Göteborg efter Gotland så var högerbenet återigen dåligt, trots att det varit ganska ok i slutet av gotlandsvistelsen.


Det verkar vara något i långa transporter som triggar höger bakben så att det blir dåligt. Innan jag åkte till Gotland hade något hänt med Bröta (hon hade på något sätt lyckats ta sönder sin munkorg, som förhindrade att hon åt för mycket) och jag hade en kraniosakral terapeut ute. Det var bortkastade pengar men när jag kom tillbaka till Göteborg igen kontaktade jag en kiropraktor. Han har tyvärr gång på gång skjutit upp besöket och nu fick jag besked att han inte kommer alls, så nu har jag kontaktat en ny kiropraktor som kan komma redan inom någon vecka. Det behövs verkligen för något är fel... Måste bara få koll på VAD som är fel.

Av Maria Pihl - 3 december 2013 20:40

Här kommer en liten filmsnutt från helgens kurs med Celina.



 

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards