ar-bloggen

Alla inlägg den 21 juli 2016

Av Maria Pihl - 21 juli 2016 23:06

Idag blev det uppsutten galopp på Bröta igen. Jag började ju med uppsutten galopp i början av sommaren men det fungerade inte så jättebra och jag har galopperat på longerlina sedan dess för att stärka Bröta och få henne mer mentalt avslappnad i galoppen. Idag var det dock dags för en riden galopp och trots allt blev det vår bästa galopp någonsin. Det finns mycket mer att hämta i form av min egen avslappning och fattningen blev ju sisådär, men det var galopp och den var relativt lugn i Bröta-mått. Kul! Jag måste få in galoppsitsen i mig själv så nu går jag runt och tänker mig galopp. Den mentala träningen för den förvända slutan har ju varit fantastiskt bra så det ska säkert fungera på galoppen också. För övrigt jobbar vi på med piruetter, diagonalsluta och förvänd sluta. Bröta är så otroligt duktig och kämpar för att klara av det.  Jag är mäkta imponerad över travpirutterna. De är ganska centrerade och det är tungt så jag begär inte så mycket i taget. Duktiga Bröta!


Med Mira fann jag nya nycklar i ridningen idag. Vi jobbade med minskning och ökning av volterna  (storleksförändring av volterna, ej öka/minska farten) i både skritt och trav. I skritt gick det som en dans ganska snabbt men traven var riktigt jobbig. Till slut fick vi dock till fina ökningar och minskningar främst för sitsen. Det är så häftigt när man känner hur hästen bara följer med sitsen antingen inåt eller utåt. Riktigt duktigt!




Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards