ar-bloggen

Alla inlägg den 8 juli 2016

Av Maria Pihl - 8 juli 2016 18:33

Igår när jag red förvänd sluta med Bröta märkte jag hur lätt det var i ena varvet och hur svårt det var i andra varvet. Jag kom lätt ner på höger sida och Bröta gick lugnt och avslappnat och vi red ända ut i hörnet. På vänster sida kom jag inte alls ner så djupt och jag satt och spände mig en del.


På kvällen satt jag hemme i soffan och "torr-red". För mitt inre visualiserade jag hur jag red, först i lätta varvet och därefter i svåra varvet och så bytte jag mellan dem, fram och tillbaka. Det var jättesvårt att visualisera ritten och känslan i vänster varv och jag kom inte alls ner på vänster sida i början. Jag fick försjunka djupt i min vänstersida och lite i taget släppa ner sittbenet, räta ut bålen och vrida om i bäckenet. Efter en hel del jobb fick jag åtminstone till en hyfsad vänstersits och känsla, men jag har mer att hämta innan den känns lika självklar som i höger sida.


Idag var det spännande att se hur min visualisering påverkade min ridning. För det gjorde den! I allra högsta grad hade jag påverkat min ridning och idag kunde jag sjunka ner, slappna av och vrida bäckenet betydligt bättre än igår. Det var en jättestor skillnad. Jag tor faktiskt att jag kom precis så långt på hästen som jag hade gjort i visualiseringen.


Nu ska jag torr-rida några dagar för hästarna ska få ta det lite lugnt efter dagens vaccinering. De får vila med jag ska rida i mitt inre och så får vi se hur det går när det är dags att rid riktigt igen.


Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards