ar-bloggen

Alla inlägg den 6 januari 2014

Av Maria Pihl - 6 januari 2014 20:04

Eftersom jag inte kan träna Bröta nu när jag är i Oslo så får jag göra det nästa bästa - rida i tanken.


Eftersom högra varvet är mitt svåra varv så rider jag mycket på volten i högervarvet i tanken, men när det blir för jobbigt går jag över till det lättare vänstervarvet en stund. Det är lustigt att högervarvet är svårare även i tanken, och inte bara när jag sitter på hästen. Man skulle ju kunna tänka sig att det var precis lika enkelt i båda varven när man "bara" tänker, men jag går väldigt mycket in i den kroppsliga känslan när jag tänker, jag rör mig ibland några millimetrar åt olika håll, och då känner jag av mina stelheter och därför blir det trots allt svårare att tänka ridningen i min stelare sida.


Jag gå in i vänstervarvet där jag har en väldigt bra kroppskänsla och så byter jag varv och försöker ta med denna känsla till höger. Jag har gjort det här några dagar och det blir faktiskt lättare. Jag håller alltså på att programmera in rörelsemönster i mitt nervsystem, och förhoppningen är att jag kan plocka fram rörelsemönstret när jag sitter på hästen. Jag läste en gång att en studie visade att även om man bara tänkte att man styrketränade (och faktiskt inte ens lyfte ett finger) så blev man faktiskt en aning starkare av denna tankens träning.


Vem har inte en stund över ibland i bilen/bussen/tåget... passa på att göra något roligt och användbart av tiden genom att "torrida".

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards