ar-bloggen

Alla inlägg den 10 januari 2014

Av Maria Pihl - 10 januari 2014 10:47

Idag red jag på Bröta igen efter att hon stått hela veckan då jag numera jobbar i Oslo. Jag skrev ju för några dagar sedan ett inlägg om torridning, dvs att jag rider i tanken och därmed etablerar nervbanor för olika rörelsemönster.


Idag var det ju dags att praktisera torridningen i praktiken och det fungerade! Jag red i skritt på volten och jobbade med sökningen till yttertygeln. Vänster varv går bra och där börjar formen nu bli mycket stadigare. Där behöver jag inte korrigera så mycket. Jag har mest torridit i höger varv då jag själv är stelare i detta varv och i skritten satt högersitsen betydligt lättare idag än vad det brukar göra. Jag bara tänkte hur jag skulle sitta och eftersom jag gjort det så mycket i tanken så var det betydligt lättare att utföra även i praktiken. Högervarvet gick riktigt bra i skritten! Jag är jättenöjd och stolt över både mig själv och Bröta.


I traven var det lite svårare i högervarvet men bättre än tidigare och vi hittade sökningen fint emellanåt. Jag har dock faktiskt inte alls torridit i trav utan jag har hållit mig till skritt. Traven i vänster varv kändes riktigt bra. Läxa inför nästa vecka till mig själv blir att torrida i trav, speciellt i höger varv.


#ridkonst

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards