ar-bloggen

Alla inlägg den 9 januari 2014

Av Maria Pihl - 9 januari 2014 20:14

Hur brukar det vara när du spenderar tid med din häst? Är det roligt och tiden försvinner eller går du med en klump i magen och något är inte riktigt som det ska?


Jag är så oerhört glad över Bröta och ser i princip alltid fram emot att få träffa henne och träna. Jag får en varm, rosa bubblig känsla i magen när jag tänker på henne. Min sinnebild av Bröta är att jag ligger på en varm sommaräng och hon kommer försiktigt fram och blåser lite varm luft på mig genom näsborrarna. Ren lycka!


Jag har alltid sagt att om du och din häst är olyckliga ihop så är det ett väldigt dyrt sätt att vara olycklig på. Varför spendera pengar och tid på något som man inte gillar? Sälj hästen till någon annan så kanske ni båda kan bli lyckliga tillsammans med andra.


Om man trots allt gillar sin häst men ändå inte riktigt har en bra relation så är den goda nyheten att det går att göra något åt det! För min och Brötas del har den riktigt nära relationen utvecklats från att jag var på Gotlands ridakademi som praktikant. Där fick jag verkligen lära mig om hästutbildningens grunder, och att lära hästen det du vill att den ska kunna. Förutsätt inte att hästen ska kunna hjälpen utan lär den det!


Jag tror att detta har gjort mig betydligt mer tydlig gentemot Bröta och dessutom begär jag inte orimligheter längre. Fungerar en hjälp inte idag, jamen då tar vi det från början. Jag kräver dock att Bröta lyssnar på mig och inte ignorerar det faktum att jag försöker kommunicera. Jag tror att detta förhållningssätt skarpt gillas av Bröta för hon vet hela tiden vad jag ber om, och förstår hon inte försöker jag vara lyhörd för det och förklara på ett annat sätt. Denna kommunikation har gjort gott för hela vår relation!



Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards