ar-bloggen

Alla inlägg den 21 januari 2014

Av Maria Pihl - 21 januari 2014 21:04

Alla vet nog att man ska rida sin häst med sitsen och inte med händer och skänklar, men ändå sitter vi ofta där och använder just skänklar och tyglar. Givetvis är inte skänklar och tyglar något ont utan de ska ju användas för att förstärka hjälp numer ett, sitsen, om det inte räcker att bara använda sitsen. Det kan t.ex gälla om hästen inte är så utbildad än, men framför allt tror jag att mycket hand- och skänkelhjälper beror på att vi som ryttare inte är så utbildade än.


Att kunna rida med sitsen förutsätter en oberoende, balanserad sits där ryttaren kan slappna och och inte känner behov att "hålla sig fast" genom att spänna till i sitsen. Och så ska man ju även känna vad hästen hittar på under en. Lättare sagt än gjort... Jag är i stadiet nu att min sits börjar bli oberoende och jag har lärt mig att slappna av istället för att spänna till. Jag håller alltså på att lära mig att rida för sitsen och det är jättespännande! Det är nu den riktiga mjukheten och lättheten infinner sig tycker jag.


För att kunna få en balanserad och oberoende sits krävs dock mycket träning. Jag fick hjälp med min sits är jag var praktikant på Gotland och det har varit kanonbra för mig att rida barbacka då jag lättare känner vad som händer under mig då, än om jag sitter i sadel. För alla som har möjlighet kan jag varmt rekommendera en plats som veckoelev på Gotlands ridakademi, http://www.ekeskogs-ridingacademy.com/. Hanna Engström har utvecklat ett fantastiskt sitsprogram med olika övningar för att hitta en avslappnad och funktionell sits.


#ridkonst

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards