ar-bloggen

Alla inlägg den 7 januari 2014

Av Maria Pihl - 7 januari 2014 21:13

Idag sitter jag och funderar på hur man stallar upp sina hästar, dvs. lösdrift kontra box.


Idag står Bröta på en lösdrift och allt är bra utom en sak - hon är för tjock. Bröta delar lösdriften med hästar som är mer svårfödda än vad hon är och även om de har finmaskigt nät runt hösilagebalen som lite stoppar upp glufsandet kommer man inte ifrån det faktum att hösilaget är för näringsrikt för Bröta vilket innebär att hon blir tjock.


Egentligen skulle jag behöva flytta Bröta till en lösdrift mer mer näringsfattigt grovfoder men problemet är att dessa lösdrifter inte växer på träd här i Göteborgstrakten. Dessutom, skulle jag hitta en är det inte säkert att det kommer att gå att träna under vintertid då många lösdrifter inte har tillgång till ridhus eller vinterunderhållen paddock. I den situation jag befinner mig i nu, med väldigt mycket träning, är det uteslutet att inte kunna träna på vintern så antalet möjliga lösdrifter reduceras starkt... Jag funderar på om boxplats är ett alternativ när jag kommer tillbaka från Gotland, eller om jag ska hålla mig till lösdrifter även om Bröta blir tjock. Usch, inte lätt att veta hur man ska göra. Klart är dock att när hon tidigare stod på box var hon i normalt hull, och det var först när hon kom ut på lösdrift med fri grovfodertillgång som hon blev tjock. Samtidigt är det ju ett betydligt naturligare hästliv på en lösdrift jämfört med en box. Huga, får man önska sig en lösdrift för lättfödda hästar med tillgång till ridhus i födelsedagspresent?

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards