ar-bloggen

Alla inlägg den 11 januari 2014

Av Maria Pihl - 11 januari 2014 13:34

Ibland får man stanna upp och fundera lite och eftersom jag ridit mycket i tanken så tänker jag förstås på min sits. Det är ju den man huvudsakligen rider med, eller åtminstone strävar efter att rida med.


Efter gårdagens ridpass i inser jag att jag speciellt i högervarvet hållit fast Bröta med ytterbenet och därmed hindrat henne från att böja ordentligt. Utan att mena det eller kanske varit så medveten om det så har mitt yttre lår i högervarvet inte kunna släppa efter ordentligt och om jag sitter och omedvetet håller emot så kan ju Bröta inte böja sig runt det inre sittbenet och komma upp på utsidan ordentligt. Det blev väldigt stor skillnad igår i skritten för jag lyfte upp och öppnade upp utsidan igår och gav plats till Bröta, samtidigt som jag försökte vara extra tydlig med att komma ner på insidan och följa med i bröstkorgens rotation där.


Det är nog lätt så att man bara hör det här med att sitta på insidan, men det betyder inte att vikten ska läggas på insidan. Sitt mitt över hästen men låt dina höfter följa hästryggens rörelse upp och ner. Jag vet iallafall att jag i början satt rejält över på insidan, men för att hästen ska kunna balansera sig måste du sitta mitt över hästen och i ridningen måste du ha koll på både ytter och inner sida. Vi glömmer lätt bort den yttre sidan oavsett vad vi gör, i ridningen på volten, och i skolorna. Men tänk att hästen är en helhet, och du kan inte bara jobba med en del. Båda bakbenen måste bära, båda bogarna måste med i rörelsen, både ytter och inner sida måste jobba ihop. 



Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards