ar-bloggen

Alla inlägg den 23 juli 2014

Av Maria Pihl - 23 juli 2014 13:15

Ja jag tror verkligen att jag platsar i department of silly walks numera... Jag går runt och rullar mina höfter, tar dem uppåt och neråt och min armar och axlar rullas runt, fram och tillbaka osv. Allt som ett sätt att lära känna min egen kropp, släppa spänningar och hitta goda positioner. Jag är säker på att det ser ganska lustigt ut får en utomstående.


Idag fokuserade vi återigen på axlarna under min ridlektion på Bröta och idag hoppade jag upp utan föregående behandling, så att vi skulle se om det blivit någon skillnad. Jag kunde hålla armpositionen hyfsat men jag var inte riktigt lika mjuk som efter gårdagens pass med bhandling före. Vi jobbade vidare med att kunna vara avslappnad även om jag använder armarna. Med vänster arm lyckas jag hålla de onödiga spänningarna borta, vare sig den agerar tygelhand eller spöhand men höger arm var svårare. Jag lyckades hitta och behålla avslappningen i höger som tygelhand men då den var spöhand var det riktigt svårt. Ett spö innebär ju större rörelser och så fort jag rörde lite mer spände jag till i axeln. Med Hannas övningar lyckades vi dock hitta moment av avslappning även i rörelse. Måste träna mycket på detta känner jag! Så fort jag spänner axlarna åker nämligen armbågarna ut som om jag skulle dansa fågeldansen. Nu ska jag träna på att hålla överarmen bara rakt ner och vinkla armbågen och röra underarmen utan att göra några större åthävor i axeln. Funkar bättre om man vrider om underarmen så att handflatan pekar uppåt istället för åt sidan eller neråt. Idag hade vi dessutom besök på gården av av en gammal vän till mig, Anette. Det är riktigt trevligt med besök så är du på gotland i sommar så hör av dig och se om det passar att titta in!


Jag får fortsätta i department of silly walks! Nu bär det av till ARena där jag ska hjälpa Hanna att informera om Gotlands ridakademi och om akademisk ridkonst i allmänhet. Vi ses väl där?!

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards