ar-bloggen

Alla inlägg den 26 juni 2015

Av Maria Pihl - 26 juni 2015 20:32

Idag har jag tränat på egen hand och nu känns det verkligen som att jag kan börja jobba i det stillastående markarbetet. Polletten föll verkligen ned för någon lektion sedan och nu hittar jag ganska enkelt vägen genom ryggraden ner i bakbenen och jag glider fint mellan öppnan och slutan. Jag får den yttre skänkeln att fungera fint genom att ha en bra ställning inåt och jag håller koll på att inner höft går fram och ned. Vill den åt fel håll i slutan går jag bara tillbaka mot öppnan och begär mer ställning och försöker igen. Som jag har jobbat med det stillastående arbetet! För ca ett år sedan började jag med det i groundwork-position och jag kommer ihåg en fruktansvärd lektion där det kändes som om jag skulle flytta på en vägg. Jag kunde inte få Bröta i någon riktning alls. Därifrån har vi nu tagit oss till handarbetsposition och jag gillar numera verkligen det stillastående arbetet. Låt mig säga att det inte var favoritövningen när vi kom hit till Celina som månadselev… Nu inser jag hur otroligt bra detta arbete är! Allt blir så tydligt och man kan inte fuska för det märks direkt. Även uppsuttet gillar jag numera det stillastående arbetet och det gick riktigt fint idag.


Skrittarbetet var jag också riktigt nöjd med. Jag jobbade på mjuka, fina övergångar mellan öppnan och slutan med hästen i sitsen. Sedan var det dags för traven och jag fick fina moment men det blir fortfarande lite springigt. Jag lyckas inte slappna av i sitsen lika mycket i traven som i skritten och då får jag heller inte till samma ridning, dvs höftrotation. Jag har verkligen fattat att jag huvudsakligen rider med mina höfter. Jag styr genom att rulla höfterna i den riktning jag ska och genom att vrida höfterna sätter jag formen, dvs öppna eller sluta. Vill jag fram gör jag större höftrotationer och vill jag samla kortar jag min rotationer och rullar mer uppåt. Det är så otroligt viktigt med mjuka höfter så jag har bestämt mig för att börja på salsa när jag kommer hem till Göteborg. Bara den lilla salsa jag gjort här har gjort så mycket så det bara måste jag fortsätta med!


#ridkonst

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards