ar-bloggen

Alla inlägg den 16 februari 2014

Av Maria Pihl - 16 februari 2014 13:50

Idag började Bröta och jag med groundwork, samma som igår. Det är sökning fram till handen, böjning och bröstkorgsrotation som är prio ett. Därefter jobbade jag lite med samlingen och den skolade halten, dvs öppna och sluta, fram och ned och samling stillastående. Vi jobbade även med lite samlad skritt, antingen direkt från den skolade halten, från skritt eller från en skrittpiruett. Det var lättast att från skrittpiruetten ta några steg framåt och bibehålla samlingen och svårast att komma ur den skolade halten med sökning fram och bibehållen samling.


Därefter tog jag ut Bröta på longen och jobbade lite med traven. Det var lite frustration i Bröta och hon viftade en del med huvudet, ett typiskt travarstressmönster. Jag bad Bröta kliva på ordentligt framåt i traven och efter en stund slutade huvudskakningarna. Tror att det fanns lite uppdämd energi som vi helt enkelt behövde fokusera på arbetet. Vi jobbade lite med samling även i traven. I vänstervarvet lyssnar hon fint på ganska små hjälper men högervarvet är lite svårare. Men nu är vi på rätt väg och högebakbenet ser bra ut efter behandlingen.


#ridkonst

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards