ar-bloggen

Alla inlägg den 22 februari 2014

Av Maria Pihl - 22 februari 2014 11:18

Idag jobbade jag återigen först i groundwork och därefter i longering. Fokus var fram till handen på volten i groundwork och sedan flyttade jag bogarna, ett steg in från volten, ut på spåret, ett steg in från volten, ut på spåret osv. Eftesom jag igår upptäckte att det var svårt med böjd rakt fram i högervarvet på rakt spår och att Bröta då gärna ville gå i sluta (genom at falla ut med bogen) så är receptet för att komma till rätta med detta att flytta bogarna. Efter bog-arbetet gick vi ut på fyrkantspåret. Vänster varv gick riktigt fint och vi jobbade i skolorna och böjd rakt fram, både i samling och framåt. I höger varv var det betydligt lättare att be om böjd rakt fram idag genom att be ytterbogen att komma in till mig och inte falla ut. Samma arbete som på volten alltså men rakt fram. Så fort jag begärde lite mer samling föll dock bogen ut och vi tappade allt. Jag bad därefter endast om pyttelite samling/framåt så att vi skulle kunna hålla oss inom korrekt ram. Genom att bara be om pyttesmå viktskiftningar fick vi till hyfsade öppnor, rakt fram och öppna igen, utan att falla ut på bogen och förböjas i halsen. Kul att det blev sådan skillnad mot igår!


Efter lite groundwork-arbete var det dags för longering och även här var temat flytta bogen in från spåret, ut på spåret, in från spåret osv, i både skritt och trav. I högervarvet i traven fick jag varje kvarts till halvt varv påminna om att ytterbogen skulle kliva runt och till mig istället för att falla ut. Men så fort jag påminner så kommer bogen tillbaka så det är positivt. Det är väl lätt att falla tillbaka till gamla ovanor när man har haft ont och blivit stel. Vi slutade med några galoppfattningar i vardera varv. Det blev lite mer spring in i galoppen än igår då det var mer riktiga fattningar, men helt ok.


#ridkonst


Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards