ar-bloggen

Alla inlägg den 28 februari 2014

Av Maria Pihl - 28 februari 2014 21:46

Idag jobbade Bröta och jag med fokus på att bibehålla kommunikationen i longeringen när volten blir större (longerlinan längre). Än så länge har jag mest jobbat med Bröta så pass nära att jag når henne med piskenflärpen på utsidan, men nu är det dags att länga linan och släppa ut Bröta på en större volt och bibehålla kommunikationen. Då kan jag alltså inte ta pisken till fysisk hjälp, men jag kan fortfarande peka med pisken dit jag vill påverka. Dock är det framförallt så att jag vill ha Bröta än känsligare för min kropp. Jag släppte alltså ut Bröta på en större volt och började jobba med skolorna för min kropp, öppna och sluta, att flytta bog eller bakdel in mot mig. Eftersom vårt problem just nu är att Bröta faller lite på ytterbogen så fokuserade vi på vår nya favvoövning - öppnan. Det var in och ut, in och ut på voltspåret. I vänstervarvet gick det alldelels utmärkt för min kroppsposition medan jag fick hjälp till lite med longen i högervarvet. Slutorna går fint i båda varven,  det har ju Bröta väldigt lätt för.


Jag blir så stolt över min lilla häst när jag ser hur hon jobbar och jag blir så glad och imponerad över hur vacker hon är när hon jobbar riktigt rätt. Nog för att jag är partisk och alltid tycker att hon är vacker, men ibland blir jag lite extra imponerad. Kan ju inte låta bli att tycka att kallbloden med sin extra massa är både maffiga och ståtliga.


Efter stallet var det iväg på jobbet några timmar (för er som inte vet så jobbar jag i Oslo nu och ska vara ledig på fredagar när jag är hemma men det har inte gått så bra hittills) och sen var det dags för Eurohorse och lite jobb i Chalmers monter. Riktigt kul, och lite extra kul är det när man får prata lite med bekanta.


Imorgon flyttar det in en ny häst i Brötas lösdrift så jag hoppas att det ska gå bra och på eftermiddagen är det mer jobb i Chalmers-montern.

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards