ar-bloggen

Alla inlägg den 23 februari 2014

Av Maria Pihl - 23 februari 2014 11:33

Jag börjar verkligen förstå de gamla mästarnas vurm för öppnan, för jösses vilken fantastisk övning det är! Genom att kunna placera bogarna där du vill ha dem får du hela hästen att röra sig lösgjort och korrekt. Jag vill ha hästen i balans och att den ska söka sig ut mot yttertygeln, men utan att falla på ytterbogen vilket är lätt hänt. Detta hjälper öppnan dig med!


Igår jobbade jag med att flytta bogarna in och ut och det arbetet fortsatte idag. Jag började med groundwork på volten och gick därefter ganska snabbt ut på fyrkantspåret. Eftersom vänstervavet är så bra var det mest fokus på högervarvet och det gick rikigt fint idag. Bröta höll sig fint böjd rakt fram och tendensen att falla ut med ytterbogen och hamna i slutaposition var nästan borta. Någon liten påminnelse ibland var allt som behövdes. Sedan jobbade vi med små rörelser öppna, böjd rakt fram, öppna, böjd rakt fram.


Efter detta longerade jag och återigen började jag i skritt med bogarna in, rakt på spåret, bogarna in, rakt på spåret. Jag vill ju att Bröta lyssnar på min kropps signaler, så att jag inte ska behöva använda pisken. I vänstervarvet gick det riktigt fint men i högervarvet behövde jag påminna lite med pisken om att jag bad om öppna.


Därefter var det arbete i traven, precis samma som i skritten. Flytta bogarna in, rakt på spåret, flytta bogarna in , rakt på spåret... Efter att ha jobbadet med denna övningen en stund så hörde jag förändringen i Bröta. Det går från klamp, klamp, klamp i marken till ett mjukt tass, tass, tass. I vänstervarvet kommer tassandet igång nästan på en gång men i det svårare högervarvet tog det en stund, men belöningen kändes så mycket större när det blev bra. Det var helt fantastiskt att se hur formen kom och hur hon kom runt och fram med ytterbogen och bort från innerbogen, och hur bakbenen klev på. Helt enkelt i korrekt form! Snacka om känslan av att öppnan är fantastisk när man ser hästen röra sig så!


Här borde jag ha slutat för dagen men det gjorde jag inte utan jag tog några galoppfattningar också. De blev inget vidare idag utan det var mer spring in i galoppen. Nåja, strunt i det och fokusera på det fantastiska högervarvet!


#ridkonst

Presentation


Jag heter Maria Pihl och jag har helt nördat in mig på Akademisk Ridkonst - AR. Detta tränar jag med mina ögonstenar, Bröta och Mira. På den här bloggen tänkte jag dela med mig av hästlivets vardagligheter och min utbildning inom den akademiska ridkonsten

Länkar

Translation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards